bo på folkehøgskole

Slik er det å bo på skolen

Å bo på skolen er ganske annerledes enn å bo hjemme eller på en vanlig hybel. Mange av elevene forteller at det de lærte mest av på folkehøgskolen var å bo tett på mange andre ungdommer i et år.

Å bo på skolen

Å bo på internat er kanskje noe av det mest lærerike ved å gå på folkehøgskole. Gjengen på korridoren din blir «familien» din dette året, og dere kommer garantert til å bli godt kjent med hverandre.

De aller fleste elevene på Fana folkehøgskule bor på skolen. Rundt skoletunet har vi tre internatbygninger som elevene bor på. Der er elevene fordelt på 37 dobbeltrom og 30 enkeltrom. Det betyr at de fleste elevene bor på dobbeltrom, men vi har nok enkeltrom til at de som trenger å bo alene får det.

Å bo på dobbeltrom kan kanskje virke litt skummelt i starten, men i følge elevene er det både koselig og sosialt. Du blir godt kjent med både romkameraten og de andre på korridoren. Internatlivet er spennende på mange måter, og for de fleste er dette en fin overgang til et mer selvstendig liv etter folkehøgskolen.

Skolen har super beliggenhet

Fana folkehøgskole ligger i Bergen, og du kan alltids reise inn til Bergen sentrum hvis du er på utkikk etter storbyliv. Bergen er Norges nest største by og har både et rikt kulturtilbud, mange butikker og severdigheter.

Bryggen i Bergen

Bryggen i Bergen er en av de mest populære stedene i byen for turistene. Elevene på Fana får god anledning til å gjøre seg kjent i byen.

Selv om det er mye som frister i Bergen sentrum, så tilbringer de fleste elevene mye tid på skolen og i nærområdet. Fana folkehøgskule ligger svært idyllisk til rett ved fjorden. Vi har en diger middelalderhage rundt skolen, og våre nærmeste naboer er Botanisk hage og Arboretet.

Her finner du store grøntområder, skogsstier og badeplasser. Du kan låne kano av skolen, rusle deg en tur eller sette opp hengekøya og nyte naturen.

Universitetets Botaniske hage på Milde – 360 from UiB – Universitetet i Bergen on Vimeo.

Badeplassen Grønnevika

Grønnevika er en av mest populære badeplassene i området. Det tar ca 10 minutter å gå fra skolen til Grønnevika.

Det er sosialt å bo på skolen

Når de fleste elevene bor på skolen, så utviskes skillet mellom skole og fritid. Skolen er stedet du jobber og studerer, men det er også stedet der du slapper av og møter venner. De to viktigste sosiale møtestedene på skolen er matsalen og peisestua.

Måltid å matsalen

Elevene samles i matsalen for å spise sammen fire ganger om dagen. Her er det rom for både god mat og gode samtaler.

Alle elevene spiser måltidene i matsalen. Du får variert og god mat, men det viktigste med måltidene er ofte mulighetene til å prate med folk og være sosial.

Kortspill i peisestua

Etter måltidene samles ofte elevene i peisestua. Det er også peisestua som er det mest brukte felles oppholdsrommet på kveldstid.

Peisestua er nærmeste nabo til matsalen, og når måltidet er over trekker de fleste over dit. Der kan du fortsette praten fra måltidet, eller du kan finne deg noen nye folk å sette deg sammen med.

På kveldene er elevene opptatt med ulike ting rundt omkring på hele skolen, men det er ofte en gjeng som sitter i peisestua utover kvelden.