Beatboxer med BIT20

Beatboxer med BIT20 og Bellatrix

Fem beatboxere fra Fana folkehøgskule skal spille sammen med verdensmesteren i beatbox Bellatrix og BIT20 i Grieghallen lørdag 9. november.

Fem elever fra musikklinja har de siste ukene øvd på beatboxing. Målet er en konsert sammen med BIT20 Ensemble og verdensmesteren i beatboxing Bellatrix.

Concerto for Beatboxer av Anna Meredith

Stykket som elevene fra Fana skal være med på heter Concerto for Beatboxer og er skrevet av Anna Meredith. Konserten dirigeres av stjernedirigenten Baldur Brönnimann.

Beatboxer Bellatrix

Bellatrix er en av verdens mest profilerte kvinnelige beatboxere. Hun var Englands første profesjonelle kvinnelige beatboxere, og har vunnet 4x UK Beatboxing Champion og 2x World Beatboxing Champion.

I tillegg til beatboxing har Bellatrix en karriere som sanger og bassist.

BIT20 Ensemble feirer 30 år

Konserten som elevene fra Fana deltar på er en del av jubileumsfeiringen til BIT20. Ensemblet har holdt på i 30 år, og dette feires med tre konserter i Grieghallen lørdag 9. november.

Fra og med kl. 11:00 kan alle nysgjerrige mennesker i alle aldre gå inn gratis gjennom Peer Gynt-inngangen. Rundt om på huset finner du stasjoner og boder med spennende lydmaskiner og opplevelser. Inne i Peer Gynt-salen serveres du tre konserter med BIT20 Ensemble og musikere i verdensklasse.

FREMTID (15.30 – 16.30)

Knut Vaage: Hybridisasjon (Urpremiere)
Griegakademiet & Neue Vocalsolisten Stuttgart
Dániel Péter Biró: Ethica (Urpremiere)

Dirigent: Trond Madsen

Hør noen av vestlandets beste komponister, og Griegakademiets talentfulle komposisjonsstudenter i samarbeid med bejublede Neue Vocalsolisten fra Stuttgart.

ALLTID (17.30 – 18.30)

Anna Meredith: Concerto for Beatboxer med verdensmester i beatbox Bellatrix (UK) og Fana FHS beatbox-kor
Komposisjonsprosjekt med International School of Bergen under ledelse av Hilde Annine Hasselberg og Håkon Skjæret
Thomas Adès: Living Toys

Dirigent: Baldur Brönnimann

Stjernedirigent Baldur Brönnimann er tilbake! Han dirigerer verdens beste kvinnelige beatboxer, elever fra International School of Bergen og BIT20 Ensemble!

NÅTID (19.30 – 20.30)

Marcelo Toledo: Alientoarrugas med solist Ingela Øien
Christopher Stark: Landscape with departure (Urpremiere)
Kristine Tjøgersen: Piano Concert med solist Ellen Ugelvik
James Black, komponist og utøver (DK/UK): Raus
Craig Farr: Rings med solist Peter Kates

Dirigent: Baldur Brönnimann

Norges nye stjernepianist Ellen Ugelvik fremfører Norges nye stjernekomponist Kristine Tjøgersen, og BIT20s stjernefløytist Ingela Øien fremfører Mexicos nye stjernekomponist Marcelo Toledo — og mye mer!