Fana fikk fatt i antikt storformatkamera

Storformatkamera bygd av den berømte kameramakeren George Hare er det siste tilskuddet til skolens kamerasamling. Dette er et høgkvalitetskamera – Tailboard Camera – og bygd i 1878.

Elevene gjør seg kjent med skolens nye storformatkamera.
Storformatkamera bygget av George Hare.

Skolens storformatkamera egner seg både til bruk i studio og utendørs. Det har en stor plate som settes inn i kameraet. På denne platen fester vi lysfølsomt fotopapir som fremkalles etter at bildet er tatt.

Klasserom som er gjort klart for arbeid med storformatkamera
Klasserommet er gjort om til en blanding av studio og mørkerom for å kunne jobbe effektivt med det antikke storformatkameraet.

Spennende bilder med storformatkamera

Bildene som blir tatt med det antikke storformatkameraet får en helt distinkt karakter. Dette er et kamera som åpner for helt nye tekniske utfordringer, samtidig som det gir sterke kreative impulser for elevene på Klassisk fotografi.

Historien bak kameraet

George Hare (1825-1913) var en snekker fra Yorkshire som flyttet til London for å jobbe som kameramaker. På midten av 1950-tallet startet han opp sitt eget firma. Dette firmaet bygde en rekke fine kameraer.

Hare-kameraene er av håndbygde kameraer av høyeste kvalitet. De er vanligvis bygget i spansk mahogny. Hare bygget en rekke kameramodeller, men er mest kjent for sin Folding Bed Model fra 1882 og Tailboard Camera fra 1878. Det er den sistnevnte modellen som skolen nå har kjøpt.

Klassisk fotografi – kunsten å se

Klassisk fotografi og analoge kameraer er tilbake for fullt – og fotolinja på Fana folkehøgskule har absolutt alt du trenger for å hive deg ut i det: Kamerautstyr, mørkerom og faglig kompetanse.

 Klassisk fotografi  er blant de få linjene på folkehøgskole hvor du kan fordype deg i analog fotografering. Alle elevene kan låne kamera fra skolens store samling av gamle analoge kameraer for å utforske mulighetene som ligger i klassisk fotografi.