Klassisk fotografi

Fotoessay av elever på Klassisk fotografi

Elevene på Klassisk fotografi har hatt i oppgave å lage fotoessay. Et fotoessay er en billedserie som forteller en historie. Temaet var valgfritt, og den lille ingressen før de to essayene du finner her forklarer litt om tanken bak.

Himmel og jord

av Iver Noem

Det finnes ikke ord til å beskrive det, men i sammenheng med dette fotoessayet og tittelen skal jeg forsøke. Det løper ville hester i meg når jeg tar innover meg den sublime verdenen vi lever i, og når vi tar i bruk kunstneriske verktøy som tømmer for de ville hestene kan vi i ny og ne fange lyn i vannflasker.

Disse bildene er tatt fra galleriet mitt og går tilbake tre år, alle tatt med en spesiell sinnsstemning og følelse (hvilket jeg holder for meg selv). Håpet er at bildene kan vekke følelser i andre også.

I og med at det siste bildet er tatt dagen min bestefar ble begravd, så kan hele essayet ses på i sammenheng med veien fra man er en utforskende ungdom, som meg, til man drar på «et siste seilas til hinsides» slik bestefar gjorde.

Fotoessay

av Hanna Fossum

Jeg savner tiden der den største bekymringen var regn. Vi ønsket oss sol så vi kunne være ute lenge sammen, og kunne se på blomstene og alle fargene de hadde. Vi kunne lukte våren og kjenne varme i fjeset. Det var deilig.

Jeg håper den tiden snart kommer tilbake.

Klassisk fotografi

Klassisk fotografi og analoge kameraer er tilbake for fullt – og vi har absolutt alt du trenger for å hive deg ut i det: Kamerautstyr, mørkerom og høg faglig kompetanse.

 Klassisk fotografi på Fana er blant de få stedene hvor du kan fordype deg i analog fotografering.