Bedriftsbesøk hos fotograf Brun

Tirsdag denne uken var foto-klassen på utflukt og bedriftsbesøk hos fotografmester Hans Jørgen Brun i Bergen sentrum. Brun er regnet som nestoren innen portrettfaget i Norge, og er en av de beste i sitt fag i landet, kanskje i verden.

Fotografmester Hans Jørgen Brun presenterer bilder

En av landets mest anerkjente portrettfotografer brukte en dag sammen med fotoklassen og fortalte om bildene sine.

Brun fortalte om sitt virke som fotograf, delte sine tanker om fotografi – portrettfotografiet spesielt – livet, nysgjerrighet, holdning til faget, livet, og egen utvikling. Klassen fikk også god tid til å studere bildene i hans galleri, samt å bla i boken «Med åpne øyne», som Brun gav ut i 2008.

Hans Jørgen Brun i sitt studio

På bedriftsbesøket fikk fotoklassen besøke studioet og se hvor Brun jobber.


Fotoklassen på bedriftsbesøk

Gjennom å besøke profesjonelle fotografer får elevene i fotoklassen et innblikk i livet som fotograf.


I galleriet til Hans Jørgen Brun

Elevene fikk god tid til å studere bildene i galleriet til Hans Jørgen Brun.

Brun har gjort nærmere 40.000 fotoopptak, og i arkivet finnes trolig over tre millioner negativer. Han er en mester i mørkerommet, og gjør fortsatt de analoge sort/hvitt-forstørrelsene sine selv.

«Som tidligere lærling hos Hans Jørgen, hvor jeg var i fire år, er det alltid hyggelig med et gjensyn. Selv om jeg har jobbet her, og drevet som fotograf selv i flere år, lærer jeg noe nytt hver gang jeg er innom»

Analog foto

Analog foto på Fana folkehøgskule er blant de få stedene hvor du kan fordype deg i analog fotografering og mørkeromsarbeid. Ved å jobbe analogt vil du oppnå en dypere konsentrasjon, og større forståelse for lys og komposisjon, fordi du ikke distraheres av skjermen på kamera og du tvinges til å tenke før du trykker på utløseren.

Undervisningen på linja veksler mellom teoretisk innføring og inspirasjon, praktisk opplæring hvor du lærer å bruke utstyret, og prosjektjobbing.

Det er ingen krav om forkunnskaper for å bli elev på Analog foto, men det er viktig at du har interesse for foto og vil lære mer om fotografering.

Hos oss får alle individuell veiledning på sitt eget nivå. Det er en fordel om du har grunnleggende kunnskap om fotografering, men er du helt fersk så lærer vi deg det du trenger for å komme i gang.