Ikke gjør denne tabben når du skal søke folkehøgskole

Over 2000 søkere gjorde den samme tabben da de skulle søke plass på folkehøgskole for dette skoleåret. Det gikk bra for de fleste, men for noen gjorde en enkelt faktor at de ikke fikk plass på drømmelinjen. 

– Liker å bo sammen med deg, Amalie. Takk til @linnstol97 for fint bilde #fhssavn #fhsliv #fanafhs #roomie #internat #folkehøgskole #bergen #myroom #myroomie

Folkehøgskolene har ingen søknadsfrister.  Man kan søke når som helst og helt fram til skolestart. Det er likevel en begrensning: Når en linje er full så tar vi ikke opp flere elever.

Det betyr at man har større sjanse for å få plass på drømmelinjen hvis du søker tidlig enn hvis du søker sent.

Ikke gjør denne tabben når du skal søke folkehøgskole

Mange søkere har fått med seg at folkehøgskolene begynner inntaket av elever 1. februar. Men mange kjenner ikke til at man kan søke når som helst. Eller at man har større sjanse for å få plass om man søker tidlig.

Ved årets opptak ventet de fleste med å søke til helt i slutten av januar. Den 31. januar var den datoen der flest sendte en søknad til en folkehøgskole. Dessverre var det mange som trodde de først kunne søke 1. februar. Over 2000 søkere sendte søknaden sin 1. februar og ikke FØR 1. februar. For de fleste gikk det bra da skolen hadde plass til dem, men enkelte mistet sjansen til å få plass på en populær linje fordi de hadde søkt for sent.

Skolene prioriterte søkere som hadde søkt FØR 1. februar.

Hva ser vi etter når vi vurderer hvem som skal få plass

På Fana folkehøgskule ser vi på når du når du har sendt din søknad når vi vurderer hvem som skal få plass på de mest populære linjene. Dette gjelder også for dem som søker før 1. februar.

Det betyr at du kan ha større sjanse for å kapre plassen på din drømmelinje om du søker 10. januar enn 31. januar.

Grunnen til at vi ser på søknadsdatoen, er fordi vi er opptatt av din motivasjon. Det å søke tidlig kan vise at du er ekstra motivert for å begynne på linjen du har søkt på.

Det lønner seg å lese søknadsskjemaet grundig og å svare godt på alle spørsmål.

Vi verken spør etter eller ser på karakterene dine. At du ikke var motivert for videregående skole, trenger jo ikke å ha noen betydning for din motivasjon for folkehøgskole.

Følg @fanafolk på Instagram

Slik øker du sjansene dine for å få plass på folkehøgskole

  • Søk tidlig
  • Søk på flere linjer. Klikk her for å se alle linjene på Fana folkehøgskule
  • Skriv litt om deg selv og om hvorfor du har lyst til å gå på folkehøgskole
  • Ta gjerne kontakt med folkehøgskolen om det er noe du lurer på. Vi vil gjerne høre fra framtidige elever