linjer neste skoleår

Linjer neste skoleår

Linjer neste skoleår er nå bestemt. Vi kommer til å fortsette med Psykologi, Klassisk fotografi, Teater og scenekunst, Billedkunst, Musikk og Spillutvikling.

6 ulike linjer neste skoleår

På Fana folkehøgskule har vi seks ulike linjer. Vi tror dette er den ultimate miksen for å få en variert elevgruppe på skolen. Linjene er ganske forskjellige, men ikke mer forskjellige enn at vi kan gjøre samarbeidsprosjekter mellom linjene og lære av hverandre.

Kulturprofil på linjetilbudet

Kultur er en fellesnevner for linjene på Fana folkehøgskole.

Billedkunst og Klassisk fotografi er linjer som jobber med visuelle uttrykksformer. Disse to linjene jobber en del sammen i løpet av året og har flere av de samme gjestelærerne på besøk.

De som jobber mest med utøvende fag er Musikk og Teater og scenekunst. Elevene på disse linjene trives i rampelyset, og begge linjene har små og store forestillinger og konserter gjennom året.

De to siste linjene på skolen er Psykologi og Spillutvikling. Psykologilinja jobber mye med å forstå hvorfor vi mennesker handler som vi gjør, og samarbeider ofte med andre linjer for å utforske dette. Spillutvikling er nesten per definisjon en tverrfaglig disiplin; elevene jobber med både grafikk og bilder, musikk og lydeffekter, handling og narrativ, mekanikk og programmering, så det sier seg selv at dette er noe man må være flere om.

Mangfold og variasjon

Når det er så mange ulike linjer på skolen, så fører dette til at vi har mange slags folk som søker på skolen. Det er stor spredning i hvor folk kommer fra og hva slags interesser de har. Fana folkehøgskule blir en plass hvor ulike mennesker møtes og lever sammen i et år. Ut av dette kan det komme mye spennende, både faglig og sosialt.

Variasjon i linjetilbud fører også til variasjon i valgfagtilbud. Ettersom vi har lærere innen mange ulike fagområder, så kan vi også tilby mange forskjellige valgfag og andre aktiviteter. Det betyr at selv om du har valgt deg en linje, så har du ikke utelukket fagene på de andre linjene. Du kan for eksempel fint gå på Psykologilinja og ha foto og mørkerom som valgfag.

Du kan søke nå

Opptaket til alle folkehøgskolene starter første februar, men du kan søke allerede nå. Vi sender ut tilbud til alle som får plass første februar.

Etter første februar har vi fortløpende opptak. Det betyr at vi tilbyr plasser så lenge det er ledig plass på linjene.