Linjetilbudet på Fana skoleåret 2020-2021

Linjetilbudet på Fana skoleåret 2020-2021 er nå klart. Det er 7 forskjellige linjer du kan søke på. Her er en kort beskrivelse av de ulike linjene.

Billedkunst

Bruk året til å utvide dine muligheter, videreutvikle deg kreativt og kunstnerisk. Få faglig påfyll, inspirasjon, og veiledning fra lærere som jobber med kunst.

Om du er ny, erfaren eller rett og slett alltid har likt å drodle – vi skal uansett gi deg utfordringer. Det viktigste er at du har lyst til å jobbe kreativt og utvikle deg.

Les mer om tilbudet på Billedkunst

Klassisk fotografi

Klassisk fotografi og analoge kameraer er tilbake for fullt – og vi har absolutt alt du trenger for å hive deg ut i det: Kamerautstyr, mørkerom og høg faglig kompetanse.

 Klassisk fotografi på Fana er blant de få stedene hvor du kan fordype deg i analog fotografering.

Les mer om tilbudet på Klassisk fotografi

Musikk

Hos oss får du muligheten til å leve som musiker i et år. Du får spille i band, møte likesinnede og reise på turné. Få det du trenger for å utvikle deg som musiker.

Musikkåret på Fana er innholdsrikt. Du har instrumentaltimer, spiller i band, lærer om lyd og PA, spiller konserter og reiser på turné.

I tillegg kan du gå på masse fine konserter i Bergen.

Les mer om tilbudet på Musikk

Psykologi

Psykologi handler om å forstå hvorfor vi handler som vi gjør og hvordan menneskesinnet fungerer. Gjennom teoretisk og praktisk arbeid blir psykologiklassen kjent med fagfeltet.

Gjennom praktiske oppgaver, prosjekter, personlig utviklingsarbeid, gruppearbeid, filmfremvisning, besøk til institusjoner og organisasjoner og klasseromsundervisning. Vi vektlegger læring gjennom aktiv deltakelse og diskusjon. Vi har et sterkt fokus på godt miljø og trivsel.

Les mer om tilbudet på Psykologi

Spillutvikling

Linjetilbud på Fana skoleåret 2020-2021 - Spillutvikling

På Spillutvikling møter du likesinnede som er lidenskapelig opptatt av spill: både hvordan spillene fungerer og hvordan du kan lage dem.

Å utvikle spill er en kreativ prosess, og det er viktig å komme i et miljø som stimulerer ulike sider ved deg selv. Sammen skal dere utvikle spillet fra en enkel ide til et fungerende spill, og da er det mange brikker som skal på plass. Sammen med resten av klassen jobber dere med alt fra high-line design til programmering.

Elevene på Spillutvikling reiser på konferanseturer for skaffe seg et nettverk blant andre som studerer eller jobber med spillutvikling.

Les mer om tilbudet på Spillutvikling

Teater og scenekunst

Linjen passer både for deg som har mye erfaring fra teaterarbeid og scene, og for deg som bare er nysgjerrig og vil utfordre deg selv et år på «de skrå bredder».

Du får grundig innføring i teknikkene vi jobber med, både teoretisk og med individuell og gruppeveiledning på gulvet.

Vi har ofte små visninger for hverandre i løpet av timene, og vi arbeider aktivt med å observere og kommentere konstruktivt på hverandres arbeid.

I noen prosesser er det tekst som står i fokus, mens andre prosesser tar utgangspunkt i fysiske uttrykksmåter. Noen prosjekter kommer vi til å presentere som et ferdig produkt for et publikum, som i monologer, dialoger og performance, mens i andre prosjekter vil publikum være aktive deltagere i forestillingen, som i dokumentarteater eller interaksjonsbaserte prosjekter.

Les mer om tilbudet på Teater og scenekunst

Frilynt folkehøgskole i Bergen

Fana folkehøgskule er en frilynt folkehøgskole som ligger idyllisk til rett utenfor Bergen.

Vi bor landlig, samtidig som vi har kort vei inn til Norges nest største by

Dette nyter du som elev godt av – alle linjene bruker Bergen og alt som finnes der i undervisningen. Du får både et folkehøgskoleår og et år i Bergen på samme tid.