Mange av mine drømmer har allerede blitt oppfylt

Drømmer du om å drive med musikk? Vi har spurt elevene om hva de får ut av et år på musikklinja.

Jeg heter Kasper Eliassen og kommer fra Drammen. Jeg spiller ukulele og piano, men mitt hovedfokus er digital musikk på PC, lager for det meste hip hop, men prøver å blande inn mange forskjellige sjangere.

Kasper Eliassen følger sine drømmer på musikklinja
Kasper Eliassen spiller ukulele og piano, men jobber mest med digital musikk på PC.

Ville drive med musikk

Før jeg kom hit hadde så hadde jeg bare drevet på med musikk i noen måneder, men det føltes riktig å lære mer om det, så jeg bestemte meg for å søke på musikkskole.

Noe jeg var litt redd for før jeg begynte var at alle andre i klassen min hadde drevet med musikk lenge og hadde noen år bak seg og at jeg ikke kunne noen instrumenter.

Det stemte, men jeg lærte veldig fort at det ikke hadde noe å si, siden vi blir plassert i samme båt alle sammen når vi begynte.

Om du spiller et instrument eller ikke, så vil man alltid ha noe å gjøre.

Forventningene til året på musikklinja

Mine forventninger for dette året var å lære mer om musikkteori og ha et år der jeg kan legge mest mulig fokus på min egen musikk. Selv om jeg kanskje kunne lært akkurat det samme hjemmefra ved å lese det selv, så er hele opplevelsen av å være her helt fantastisk.

Det føles ut som et eventyr, mange av mine drømmer har allerede blitt oppfylt. Det er et fantastisk miljø. Alle folkene som går og jobber her, gjør dette ene året til noe magisk.

Elevene bestemmer masse selv

Opplegget på timene er veldig fritt. Elevene har mye rom til å bestemme masse selv og velger hva de vil fokusere på.

Det jeg liker best med Musikklinja her er elevene og lærerne. lærerne gjør en  veldig bra jobb slik at ingen blir utelatt og at klassen blir en stor og sammensveisa gjeng.

Tre elever på musikklinja som alle drømmer om å spille i band.
Kasper, Vetle og Tor Mikkel i samspill. Musikklinja spiller mye sammen og blir en sammensveiset gjeng.

De tar masse hensyn til hver enkelt elev og tar seg god til å høre på alle.

Mitt beste tips til fremtidige elever er, å bare slappe av. Ikke tenk på din bakgrunn i forhold til andre, det har ingenting å si. Uansett hva du driver med så vil dine krav bli oppfylt og bare fortsett å fokuser på dine mål. Lærerne vil hjelpe deg med det de kan.

Musikklinja på Fana folkehøgskule

Musikklinja på Fana folkehøgskule er ei linje for musikkinteressert ungdom som drømmer om å spille i band, spille inn musikk og spille konserter.

Alle som går på musikklinja er med på

  • Samspill i band
  • 10 instrumentaltimer med profesjonell lærer
  • Plateinnspilling
  • Spille konserter
  • Studietur til New York