Terry Riley

Musikklinja spiller musikk av Terry Riley

Musikklinja skal på seminar og konsert med Bit 20 søndag 25. november. Der skal de spille musikk av den amerikanske komponisten Terry Riley.

På konserten i Grieghallen blir «In C» spilt av BIT20 Ensemble sammen med alle deltagerne på Glimt! – Oppleve. Gjennom dagen har musikklinja og de andre deltagerne fått et innblikk i en av samtidsmusikkens mange retninger.

Moderne klassiker

Ryktet sier at ideen til stykket — selve definisjonen og startskuddet for minimalismen — kom til på en busstur i San Fransisco. Den amerikanske komponisten Terry Riley skrev «In C» i 1964, og han lot seg inspirere av John Coltrane og sufisme. Stykket inspirerte band som The Who og The Velvet Underground.

Noen ord som karakteriserer minimalismen er repetisjon, loop og det stillestående. Toner strekkes og gjentas. Dette blir en meditativ opplevelse for både publikum og musikerne på scenen.

Blir kjent med mange ulike uttrykk

I løpet av et år på musikklinja på Fana folkehøgskule blir elevene kjent med mange ulike sjangre. Mesteparten av tiden spiller de i band, men innimellom byr deg seg slike unike anledninger som denne, og da er det bare å kaste seg på bussen ned til Bergen sentrum.