Aktiv bærekraft

Møt inspirerende mennesker som vil leve bærekraftige liv. Få øynene opp for løsningene, slik at du også kan ta et aktivt valg.

Elisabet Dale

Elisabet er linjelærer på Aktiv bærekraft.

Hun har et sterkt engasjement for klima og miljø.

Elisabet har jobbet mye med teater tidligere, og er tilhenger av kreative, morsomme og miljøvennlige løsninger.

E-post: elisabet@fanafolk.no

Aktiv bærekraft

På Aktiv bærekraft lærer du hvordan du kan leve et moderne liv med et lavt klimaavtrykk.

For at verden skal nå sine miljømål trenger vi å tenke nytt. På linja Aktiv bærekraft blir du inspirert og utfordret til å ta egne valg som er gode for deg selv, de rundt deg og miljøet.

Gjenbruk

Liker du second-hand? Det er klimasmart! På Aktiv bærekraft arrangerer vi byttefester, har reparasjonskaféer og lærer redesign av møbler og klær.

I samarbeid med Bærekraftig liv på Løvstakken er vi er med å drive secondhand butikken «Lokalt» en dag i uka. I denne butikken koster alle plagg 5 kr, og det er selvsagt muligheter for å gjøre egne bruktkupp, i tillegg til å bidra til gjenbruk i lokalbefolkningen.

Samhandling

Det finnes mange mennesker som har funnet gode, bærekraftige alternativer til forbrukssamfunnet. Vi møter disse folkene og lar oss inspirere av dem.

Det vil bli workshops i alt fra redesign av klær  til å bygge pizzaovn av halm og leire. Inspirerende og lærerike møter med kunnskapsrike og nytenkende folk som lever bærekraftige liv.

Vi lager arrangementer og fester hvor vi inviterer lokalmiljøet eller medelever, og viser hvor mye moro vi kan ha det uten å forbruke en masse.

Mat og natur

Aktiv bærekraft ønsker å inspirere til et mer bærekraftig kosthold. Vi vet at dette er noe av det viktigste vi som enkeltpersoner kan gjøre for å nå klimamålene.

Vi har fokus på hvilke mat vi spiser, hvor den kommer fra og vi jobber for å forhindre matsvinn.

På Aktiv Bærekraft bruker vi epler som ingen vil ha til å presse vår egen smakfull eplejuice. Vi redder utgått mat fra butikker og deler ut til folk som trenger det, eller lager tunfest med langbord for nabolaget på skolen. Vi lærer å dyrke egne grønnsaker og urter, sanker ville vekster, og lærer hvordan vi bruker dem til å lage god mat.

Undervisningen på linja er knyttet tett opp til årstidene og naturen. For å få lyst til å ta vare på miljøet, må vi lære å bli glade i naturen, gjennom nærkontakt med jord og hav.

Aktivitetene på linja følger årstidene.

  • Høsten har fokus på natur og sanking
  • Vinter er tid for refleksjon og utvikling av nye prosjekter
  • Våren er tid for å se utover, lage sosiale arenaer og tenke fremover

Fra bloggen

Globalvettreglene