Aktiv bærekraft

Møt inspirerende mennesker som vil leve bærekraftige liv. Få øynene opp for løsningene, slik at du også kan ta et aktivt valg.

Elisabet Dale

Elisabet er linjelærer på Aktiv bærekraft.

Hun har et sterkt engasjement for klima og miljø.

Elisabet har jobbet mye med teater tidligere, og er tilhenger av kreative, morsomme og miljøvennlige løsninger.

E-post: elisabet@fanafolk.no

Aktiv bærekraft

Aktiv bærekraft er en livsstil som tar hensyn til miljøet. Du lærer hvordan du kan leve et moderne liv med et lavt klimaavtrykk. For at verden skal nå sine miljømål trenger vi å tenke nytt, og på linja Aktiv bærekraft vil du bli inspirert og utfordret til nettopp dette.

Gjenbruk

Liker du second-hand? Vi starter opp vår egen bruktbutikk! Det er klimasmart, og sirkulærøkonomi i praksis. På Aktiv bærekraft lager vi byttefester, reparasjonskaféer og ser på hvordan vi kan redesigne gamle klær til nye, fine plagg.

Samhandling

Det finnes allerede mange mennesker som har funnet gode, bærekraftige alternativer til forbrukssamfunnnet. Vi møter disse folkene, lar oss inspirere og lærer av dem. Sammen med dem lager vi arrangementer og workshops hvor vi deler av kunnskapen og viser fram hvor mye moro man kan ha det uten å forbruke en masse.

Mat og natur

Trenger vi å kjøpe alt på butikken, eller kan vi finne og dyrke noe av maten selv? Selvsagt kan vi det! På Aktiv bærekraft lærer du i hvordan du kan dyrke egne grønnsaker, hvordan vi kan bruke epler som ingen vil ha til å presse vår egen smakfulle eplejuice, og hvordan vi kan nytte oss av ville vekster til å lage god mat.

Aktivitetene på linja følger årstidene.

  • Høsten har fokus på natur og sanking
  • Vinter er tid for refleksjon og utvikling av nye prosjekter
  • Våren er tid for å se utover, lage sosiale arenaer og tenke fremover