Billedkunst

Vil du bli utfordret og lære noe nytt?

Bruke din kreativitet og videreutvikle deg kunstnerisk?

Har du lyst å løse oppgaver på din egen måte?

Maria Øy Lojo

Maria Øy Lojo

Maria er kunstner og linjeleder på Billedkunst. Hun har master fra Kunsthøgskolen i Bergen og bakgrunn i skulptur og tegning. Hun jobber mest med videoinstallasjon selv, men underviser i alt fra grafikk og keramikk til scenografi og performancekunst. Også underviser hun i andre ting som special-effects makeup og dans.

Epost: maria@fanafolk.no

Billedkunst

Lær å bruke teknikker, undersøke tema og eksperimenter med materiale. Besøk utstillinger, se kunstverk på nært hold og finn ut hva billedkunstnere tenker.

Utforsk dine egne ideer og bilder

Bruk året til å utvide dine muligheter, videreutvikle deg kreativt og kunstnerisk. Få faglig påfyll, inspirasjon, og veiledning fra lærere som jobber med kunst.

Om du er ny, erfaren eller rett og slett alltid har likt å drodle – vi skal uansett gi deg utfordringer. Det viktigste er at du har lyst til å jobbe kreativt og utvikle deg.

Bruk ulike uttrykksformer

Å lage kunst henger tett sammen med dine tanker, erfaringer, følelser og opplevelser. Ideer kan være synspunkter, sanseuttrykk, utopier, samfunnskritikk, humor og mye mer. Du får jobbe med å finne uttrykksformer som passer til ideene dine.

Undervisningen på linjen inneholder perioder med fokus på forskjellige teknikker, tema og uttrykk. Disse periodene varer gjerne mellom en og tre uker.

Oppgavene eller prosjekter har vanligvis en tydelig bestemt ramme. Det er meningen at du løser oppgaver med dine egne ideer. Lærerne gir deg tilbakemeldinger underveis. Tilbakemeldinger fra medelever er også viktig.

I hovedsak får du undervisning fra kunst- og fotografilærere. Men gjestelærere, som er kunstnere med lang erfaring – eller nyutdannete, kommer også til å undervise, og vil introduserer oss for andre arbeidsmetoder og vurderinger.

Kunstorientering

Vi gjør oss kjent med nye og gamle kunstnere og ser på deres arbeid og ideer. Korte forelesninger henger sammen med temaene i oppgavene. Vi besøker en rekke faste og temporære utstillinger i byen. I Bergen ligger KODE med sine ulike utstillingsbygg, Bergen Kunsthall og diverse gallerier. Det vil gi oss masse inspirasjon til egen kunst.

Bergen er en viktig kunst- og kulturby nasjonalt. Stadig vekk kommer det kunstnere fra det internasjonale feltet og viser sin kunst her. Det er viktig å åpne døren til kunsten som lages i dag, men vi ser også på eldre kunstverk. De gamle mesterne har fortsatt mye å lære oss. Kunstformidlere i kunsthall og museum er kunnskapsrike, og kan fortelle mye om det vi ser og åpner gjerne for diskusjon eller synspunkt.

Dette sier våre elever om linjen…

Billedkunst på Fana FHS er det beste valget man kan ta om man har lyst å ha ett år der man utfordrer seg kreativt. Selv kom jeg inn med null kunnskap om kunst, og jeg lærte så mye som jeg bruker hele tiden nå når jeg setter meg ned for å lage noe.

På Billedkunst hadde vi godt klassemiljø, flinke lærere, og masse frihet som gjorde at jeg følte meg trygg og fikk utviklet mitt uttrykk på en helt ny måte. Året på Fana er et år jeg aldri vil glemme.

På Billedkunst fikk jeg muligheten til å jobbe med mange forskjellige materialer og finne mitt uttrykk. Med flinke lærere og fantastiske medelever kommer man utrolig langt! Jeg har lært masse jeg kommer til å ta med meg videre.