Klassisk fotografi

– kunsten å se

En reise inn i det klassiske fotografiets verden.

Lær ´kunsten å se´, og kjenn på den gode følelsen når bildet ditt kommer til syne i mørkerommets gåtefulle bad.

Andreas Eikeseth Nygjerd

Andreas Eikeseth Nygjerd

Andreas har jobbet som profesjonell fotograf. Han er utdannet portrettfotograf hos fotografmester Hans Jørgen Brun i Bergen (2010-2014), og har drevet sitt eget studio på Sandane i Nordfjord til 2019.

Han er høyt premiert i flere nasjonale og internasjonale konkurranser. Blant annet fikk han prisen for «Årets portrett» i Landskonkurransen for fotografi i 2016. Bildene hans har vært utstilt flere steder i Norge og er publisert i en rekke land.

Du kan lese mer og se bilder som han har tatt på nettsiden www.aenfotografi.no

Epost: andreas@fanafolk.no

Klassisk fotografi – kunsten å se

Klassisk fotografi og analoge kameraer er tilbake for fullt – og vi har absolutt alt du trenger for å hive deg ut i det: Kamerautstyr, mørkerom og høg faglig kompetanse.

 Klassisk fotografi på Fana er blant de få stedene hvor du kan fordype deg i analog fotografering.

Faglig innhold

Vi legger stor vekt på høy faglig kompetanse, både hos egne lærerkrefter og gjestelærere utenfra. Alle elever får individuell veiledning når de skal lære seg nye teknikker og fotografiske håndverk.

 • Analoge kameraer
  • Alle elever får et Holga- eller Diana-kamera i startpakken
  • Skolen har en rekke profesjonelle kamera, som for eksempel Hasselblad-kameraer
 • Mørkerom og fremkalling
  • Lær ulike fremkallingsteknikker
  • Bruk den tiden du trenger i et av våre tre mørkerom
 • Lær av de beste
  • Bli kjent med fotohistoriens beste bilder

Variert undervisning

På linjen Klassisk fotografi lærer du mye om analog fotografering. Undervisningen veksler mellom teoretisk innføring og inspirasjon, praktisk opplæring hvor du lærer å bruke utstyret og prosjektjobbing. I perioder jobber vi også med digitalfoto.

Fana Folkehøgskule holder til i Bergen. Byen har gode film- og fotografimiljøer, gallerier, eksklusive fotobutikker og unike muligheter for gatefotografering.

Inspirerende studieturer

I løpet av året har vi to studieturer. Formålet med studieturene er å gi deg faglig påfyll og inspirasjon til egne bilder.

 • Fotoreise til Berlin  – et reisemål med helt spesielt fotografisk potensiale. På turen blir det en kombinasjon av faglige opplegg og frihet til å oppleve byen på egen hånd.
 • Besøk på Norges største fotofestival Nordic Light i Kristiansund. Gjennom 15 år har festivalen etablert seg som det viktigste møtestedet for fotografer fra hele Norden.

Åpen for alle

Hos oss får alle individull veiledning på sitt eget nivå. Du trenger ingen forkunnskaper for å starte på linjen. Hvis du allerede har jobbet en del med analogt foto og fremkalling, så har vi utstyret og kompetansen som tar deg et skritt videre.

Dette sier elevene

En av de beste tingene med  Fotografilinja, må være lærerne. I løpet av det året får du utrolig mye kunnskap fra de som du virkelig kommer til å ha bruk for senere!

Fotografi er et utrolig givende fag, med mange morsomme og kule utfordringer! Om du er interessert i å fremkalle bilder på gamlemåten eller liker å ta bilder på den digitale måten, passer dette bra for deg! Ta sjangsen da vel!

Fotografilinja åpnet øynene mine for hvor mye som kan ligge bak et enkelt fotografi. Etter at jeg fikk prøvd meg i mørkerommet, hvor man skal fremkalle og jobbe med sine egne bilder, begynte jeg virkelig å elske det og finne mitt eget motiv. Et flott sted å begynne  for nybegynnere,  men også for å utvikle seg om man allerede er «fotograf»!

Fotografilinja er en perfekt linje for de som ønsker å mestre og utdjupe sine fantasier og kreativitet!

Fra bloggen