Musikk

Musikkåret på Fana er utrolig innholdsrikt. Samspill, konserter, plateinnspilling, instrumentaltimer er noe av det du får. Studieturen går til New York, der det blir både workshop og konserter.

Musikk

Musikkåret på Fana er utrolig innholdsrikt. Samspill, konserter, plateinnspilling, instrumentaltimer er noe av det du får. Studieturen går til New York, der det blir både workshops og konserter.

Vårt hovedfokus vil være av praktisk rytmisk karakter, men vi underviser også i teoretiske emner. I løpet av året får elevene rikelig med anledninger til å stå på scenen, og vi tar for oss av alt kulturlivet i Bergen har å by på. Tidvis får vi besøk av spennende gjestemusikere fra inn- og utland som holder kurs for oss. Sjangermessig beveger vi oss mest innenfor pop/rock/jazz og dens undersjangere, men ofte henter vi inspirasjon fra all verdens musikkstiler. Det selvvalgte repertoaret av coverlåter går etter hvert over i egenkomponerte låter, og ett av årets høydepunkter er innspilling av plate i Bergens legendariske Duper studio.

På Fana folkehøgskole vil du møte mange musikkinteresserte, ikke bare på musikklinja, men på de andre linjene også. Man møter spennende medmusikanter, og forholdene ligger til rette for å utnytte de mulighetene dette gir. Musikkrommet med alle fasiliteter disponerer dere daglig fram til kl. 23.00.

INNHOLD
  • Samspill/Band
  • Individuell instrumentalopplæring
  • Konserter/turné
  • Innspilling/Studio
  • Komposisjon
  • Improvisasjon
HVORDAN VI JOBBER

Vi ønsker et godt og romslig samarbeidsklima på musikklinja, der vi jobber med og for hverandre. Her har dere mulighet til å påvirke beslutninger, og alle har ansvar for å bidra. Fellesprosjektet vårt i november er et annet viktig høydepunkt. Da jobber vi nesten døgnet rundt for å sette opp en forestilling som inkluderer alle elevene ved skolen. Vi har ofte fokus på det vi får til i fellesskap som gruppe, samtidig som det er plass for hver enkelt til å dyrke det en er spesielt opptatt av.

Vi legger også til rette for at de som ønsker å søke musikk på høgskole eller universitet skal kunne forberede seg til det.

INSTRUMENTALOPPLÆRING

Du vil gjennom året på Fana få individuell instrumentalopplæring på ditt instrument. I dialog med deg finner vi en lærer som passer til dine ønsker og behov. Vi har et stort nettverk av lærerkrefter og musikere i Bergen.

STUDIO

På musikkrommet har vi et veldig bra innspillingsstudio, utstyrt med industristandard Logic Pro og gode mikrofoner. Her har du også mulighet til å lære om produksjonssiden fra innspilling til ferdig miks. Du har også mulighet til å velge å bruke dine instrumentaltimer til studioopplæring.

KULTURBYEN BERGEN

Bergen er en utrolig spennende musikk- og kulturby som ukentlig byr på konserter innen ulike sjangre. Elever på musikklinjen får mulighet til å bl.a. bidra som musikere i Bergen ImproStorband. Her er folk fra jazz, klassisk, eksperimentell, støy, folkemusikk osv. samlet. Det er en fin læringsarena, og et bra sted å knytte kontakter. Har du interesse i retning kirkemusikk eller soul/gospel, er det flere anledning til å dyrke denne gjennom ulike lokale arrangementer.

STUDIETUR

Vi drar på studietur til New York! Denne fantastiske metropolen tilbyr unike og levende musikkopplevelser i verdensklasse, – i alle sjangre. Her får vi tallrike anledninger til å gå på konserter (hver dag om du vil), og vi vil også delta på en musikk-workshop. Vi vil selvsagt bruke tid på å gå på oppdagelsesferd i «The Big Apple», hvem har ikke lyst til det…?

Dette sier våre elever om linjen…

Etter et år på Fana har jeg lært utrolig masse, jeg sitter igjen med en haug av venner og utrolig mange gode opplevelser.
Da jeg gikk på fana fikk jeg reise til ulike, spennende og utrolige steder, dette er opplevelser jeg ikke vil ha byttet for noe i hele verden. Jeg savner fana mer enn jeg kan beskrive og skulle ønske man kunne gå på folkehøyskole hele livet… men det er kanskje noe av poenget, det er et år som er helt amazing, med nye spennende og hyggelige folk, fantastiske opplevelser og utrolig koselige stunder.

Det blir et år du aldri kommer til å glemme og du får vennskap som vil vare livet ut. Til og med lærerene er fantastiske, det er slike mennesker du bare vil ta med deg gjennom alt i livet og som gir deg akkurat det du trenger av kunnskap og vennskap.

Jeg ville som sagt ikke byttet dette året med noe som helst og annbefaler Fana folkehøgskule til alle og enhver!

Fanny Edner Sand

Når eg var ferdig på Fana Fhs, musikklinja, så satt eg igjen med kjempe gode venner og veldig mange minner. Ikkje minst dei kjempe kule lærarane som jobber der, dei gjorde året mitt på Fana til eit av dei beste åra i mitt liv. I tillegg til alle dei minna som vært skapt på/borte fra skulen, det var alltid noko å finne på og uansett kva vi fann på så var det kjempe kjekt. Inkludert klasseturen vi hadde på musikklinja til Cuba var heilt magisk!

Alt i alt så er det på det sterkaste å søke seg plass på Fana Fhs, det finst ingen andre folkehøgskular som har slike kule lærarar som dei som jobber på Fana, og i tillegg til mange venner så blir dette året det beste ein kan ha!

Fredrik S. Thorsen#