Nordic Light

Nordic Light

Studietur til fotofestivalen Nordic Light

På Nordic Light i Kristiansund får vi unike og lærerike opplevelser gjennom flere dager med faglig program, foredrag med sterke historier, unike kunstopplevelser, mingling med fotobransjen og møter med store fotografer.

Om Nordic Light Festival

Nordic Light Festival er Norges største fotofestival. Festivalen arrangeres fra 21. til 25. oktober og har rundt 50 ulike arrangementer i form av profesjonelle utstillinger, foredrag, fotorelaterte aktiviteter, artist talks, debatter og workshops. Hovedvekten ligger i samtidsfotografiet, men de inviterer også dokumentarfotografer, motefotografer, festivalfotografer og andre kunstnere.

Faglig program

Hver dag tilbyr festivalen varierte fotofaglige foredrag, samtaler, debatter og kunnskapsdeling på tvers av sjangre og praksis. Her får du muligheten til å møte en større del av den nasjonale og internasjonale bransjen – mennesker som du ikke ser eller møter i hverdagen.

Programmet 2020

Festivalprogrammet formes rundt temaet «Human Nature». Nordiske fotografer fyller tre gallerier med fotokunst, i tillegg til et større fotoprosjekt kalt «Hjernen er deg» kuratert av Hans-Olav Forsang.

Blant årets fotografer finner vi kjente navn som bergenseren Helge Skodvin, Karoline Hjorth, danske Michael Søndergaard, svenske Roger Turesson og finske Aapo Huhta.

UNG Nordic Light

UNG Nordic Light er Nordens første fotofestival for ungdom. Årets tema er «Se meg!» – paradokset i ungdommers behov for å bli sett men samtidig ikke ønsker å stikke seg ut.

HJERNEN ER DEG!

Med hjerte for hjernen har Hjernerådet i samarbeid med kurator Hans-Olav Forsang samlet ti dyktige fotografer i prosjektet «Hjernen er deg!» Hver fotograf har en hjerneekspert som fagmentor, og alle bildene skal vises i en utstilling med et populærvitenskapelig seminar under Nordic Light Festival.

NORDIC LIGHT CAFÉ & BAR

Nordic Light Fotohus er bygd opp rundt visjoner om å være stedet der utøvende kunstnere møter et åpent publikum. Huset tilbyr mat og drikke, koselige steder for mingling og de gode samtalene.

Konserter og performance

Det blir intimkonsert, danseforestillinger og perfomances. I tillegg fylles festivalområdet av musikk av utvalgte DJs.