Nordic Light

Nordic Light

STUDIETUR TIL FOTOFESTIVALEN NORDIC LIGHT

Nordic Light i Kristiansund får vi unike og lærerike opplevelser gjennom flere dager med faglig program, foredrag med sterke historier, unike kunstopplevelser, mingling med fotobransjen og møter med store fotografer.

Norges største fotofestival

Nordic Light Festival er Norges største fotofestival. Festivalen arrangeres i oktober og har rundt 50 ulike arrangementer i form av profesjonelle utstillinger, foredrag, fotorelaterte aktiviteter, artist talks, debatter og workshops. Dette gjør festivalen til en viktig møteplass for alle som er interessert i fotografi.

Hvert år inviterer festivalen 20-25 fotografer fra hele verden som festivalutstillere. Hovedvekten ligger i samtidsfotografiet, men de inviterer også dokumentarfotografer, motefotografer, festivalfotografer og andre kunstnere.

Hittil har de blant annet hatt besøk av Anton Corbijn, Albert Watson, James Nachtwey, William Klein, Mary Ellen Mark, Mona Kuhn, Greg Gorman og Sarah Moon.

Faglig program

Hver dag tilbyr festivalen varierte fotofaglige foredrag, samtaler, debatter og kunnskapsdeling på tvers av sjangre og praksis. Her får du muligheten til å møte en større del av den nasjonale og internasjonale bransjen – mennesker som du ikke ser eller møter i hverdagen.

CAFÉ & BAR

Nordic Light Fotohus er bygd opp rundt visjoner om å være stedet der utøvende kunstnere møter et åpent publikum. Huset tilbyr mat og drikke, koselige steder for mingling og de gode samtalene.

Konserter og performance

Det blir intimkonsert, danseforestillinger og perfomances. I tillegg fylles festivalområdet av musikk av utvalgte DJs.