Spillutvikling

Lyst til å jobbe med spill?
Er du nysgjerrig på hvordan man lager et spill?

Linjen tilbys for alle ferdighetsnivåer.

Ole Helland

Ole Helland

Ole er linjeleder på Spillutvikling

Han er selvsagt en spillnerd av de sjeldne, men han har også andre interesser. Filmer, og da spesielt feelbad-filmer du aldri har hørt om, er Oles store lidenskap ved siden av spill. 

Ole har en Bachelor i IT (med fordypning i spilldesign) fra Westerdahls, toårig studium i Film- og TV-produksjon ved Noroff i tillegg til studier i Multimediadesign og Kunst- og kulturstudier.

Tidligere har han blant annet vært med på utviklingen av spillet Trough the Woods hos Antagonist.

Epost: ole@fanafolk.no

På Spillutvikling møter du likesinnede som er lidenskapelig opptatt av spill: både hvordan spillene fungerer og hvordan du kan lage dem.

Kreativt miljø

Å utvikle spill er en kreativ prosess, og det er viktig å komme i et miljø som stimulerer ulike sider ved deg selv. Sammen skal dere utvikle spillet fra en enkel ide til et fungerende spill, og da er det mange brikker som skal på plass. Sammen med resten av klassen jobber dere med alt fra high-line design til programmering.

Elevene på Spillutvikling reiser på konferanseturer for å skaffe seg et nettverk blant andre som studerer eller jobber med spillutvikling.

Forstå hvordan spillene virker

For å kunne lage spill må man forstå hvordan gode spill er bygd opp. Derfor jobber vi mye med å skjønne hvordan ulike spill er bygd opp, både innholdsmessig og teknisk. Når vi forstår hvordan spillutvikleren har tenkt, så ser vi helt nye sider ved spillene og får verdifull kunnskap for å utvikle egne ideer. Målet med dette, og på mange måter med hele linja er å danne et innblikk og ikke minst respekt for faget.

Utvikle dine egne spill

Målet på Spillutvikling er at du skal bli i stand til å lage dine egne spill. Du skal kunne ta gode designvalg og klare programmeringen i Unity (programmeringsspråket C#). Gjennom året jobber dere i prosesser som gir deg den spisskompetansen du trenger for å utvikle dine egne spill.

  • Spillutvikling fra konsept til produkt, steg for steg (teori/praksis)
  • Gå igjennom de forskjellige rollene i et spillstudio (teori/praksis)
  • Prototyping av videospill, og til og med brettspill!

Elevarbeid på Spillutvikling

Skolebesøk fra spillindustrien

I løpet av året får vi alltid besøk og gjesteforelesere fra ulike aktører i den norske spillindustrien.

Tidligere har vi blant annet hatt besøk av

Åpen for alle

Linjen er åpen for alle som har interesse for spillutvikling. Vi stiller ingen krav til forkunnskaper. Opplegget vårt gir gode utfordringer både til deg som har drevet en del med dette tidligere og deg som er uerfaren.

Du som søker må være faglig interessert, kreativ, nysgjerrig og ha ønske om å lage et godt miljø sammen med andre.

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi har VR-briller (HTC Vive), en PlayStation 4 og en Xbox One til disposisjon og lån fra klasserommet.

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger ha med egen pc, som ikke er eldre enn 3 år. Du vil få nærmere informasjon om hva som er nødvendig etterhvert, eller du kan rette spørsmål til skolen. Minnepenn (32 GB) og Xbox One håndkontroll får du ved skolestart.

  • Windows 7 SP1+, 8, 10;
  • Mac OS X 10.8+.

I løpet av året vil du lære å jobbe i team og kanskje finne arbeidspartnere for videre samarbeid.

Du vil forbedre dine kunnskaper om spillutvikling og utvikle dine analytiske evner slik at det blir lettere å peile deg inn i den retningen du ønsker senere.

Elever som ønsker det, kan opparbeide seg en spillportefølje i løpet av året. Dette kan være viktig med tanke på videre utdanning og jobbmuligheter.

Dette sier elevene

På Spillutvikling lærer man alt fra hvordan ett spill er bygd opp til historien bak spill og hvordan den har hvert med på å endre verden. Læreren er utrolig flink og kunnskapsrik og passer på at du får lært i ditt eget tempo samtidig.

Spillutviklingslinja på Fana folkehøgskule var en veldig god måte å prøve ut spillutvikling. Det er en trygg og effektiv måte å lære masse på kort tid. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å gå der, nå vet jeg at jeg vil fortsette med spillutvikling.

Full linje

Det er ikke flere ledige plasser på Spillutvikling for skoleåret 2021-2022.
Vi har ikke venteliste, men det er ledig plass på andre linjer på skolen.