Teater
og scenekunst

Har du en skuespillerdrøm, eller har du lyst til å utfordre deg selv til å stå på scenen? Da bør du søke Teater og scenekunstlinja.

Roseane Dos Reis

Roseane – eller bare Ane som vi kaller henne – er halvt italiensk og halvt brasiliansk, og snakker ikke mindre enn seks språk. Som linjeleder på teaterlinja er hun utdannet profesjonell skuespiller fra Jacques Lecoq-skolen i Italia. Ane har også utdanning fra universitetet i Saõ Paulo med fagene språk og litteratur. I tillegg til å være lærer på Fana jobber Ane som sykehusklovn.

Epost: roseane@fanafolk.no

Teater og scenekunst

Linjen passer både for deg som har mye erfaring fra teaterarbeid og scene, og for deg som bare er nysgjerrig og vil utfordre deg selv et år på «de skrå bredder».

I timen og på scenen

Bak scenen

Teaterets usynlige arbeid

  • Scenografi
  • Kostyme
  • Sminke
  • Rekvisitter
  • Markedsføring
  • Lyd og lys

Våre forventninger til deg

  • Du er villig til å bruke deg selv aktivt i timene
  • Du deltar med åpent sinn i samarbeid og utprøving
  • Du finner mot og nysgjerrighet til å gå inn i det ukjente i deg selv, både mentalt og fysisk

I «Blackboxen» varmer vi opp med forskjellige øvelse og gjerne med en lek, før vi går inn i ulike arbeids- og uttrykksformer. Du får grundig innføring i teknikkene vi jobber med, både teoretisk og med individuell og gruppeveiledning på gulvet.

Vi har ofte små visninger for hverandre i løpet av timene, og vi arbeider aktivt med å observere og kommentere konstruktivt på hverandres arbeid.

På høstsemesteret jobber vi i kortere prosjektperioder, som går over én til to uker. I noen prosesser er det tekst som står i fokus, mens andre prosesser tar utgangspunkt i fysiske uttrykksmåter. Noen prosjekter kommer vi til å presentere som et ferdig produkt for et publikum, som i monologer, dialoger og performance, mens i andre prosjekter vil publikum være aktive deltagere i forestillingen, som i dokumentarteater eller interaksjonsbaserte prosjekter.

Dette sier våre elever om linjen…

Året på drama og fysisk teater var det beste året hittil, vi lo, gråt, kjefta, men smilte fra øret til øret hver eneste dag. Lærerne våre var helt fantastiske! De fikk meg til å tro på meg selv.

Siv EdleElev 2012/2013

Jeg er så takknemlig for lærerne vi hadde på teaterlinja som gjorde året så fantastisk bra! Søk teaterlinja på Fana om du ønsker å utfordre deg selv. Du kommer ikke til å angre!

Marie Hanferd KrokeideElev ved Drama og Fysisk teater

Tida på Fana Folkehøgskule var et av mine beste år. På Teater og scenekunst-linja fekk eg arbeide med noko eg elsker. Eg fekk bruke min kreativitet! Her fekk eg møte folk som hadde samme interesser som meg og som eg kjem til å være venn med livet ut

Arthur

Eg har lært om unødvendige grenser me sett for oss sjøl i livet, og at alle menneske har eigenskapar og kvalitetar som gjer dei unike!

Stein Ove ReimeTidligere elev

Hvis du vil til et sted som du kan være deg selv 100% så er fana det rette valget!

Ane Hegge

Fra bloggen

Studietur til New York