Teatertur London

Teatertur til London og Berlin

Studieturen til Teater og scenekunst

Teaterklassen reiser først til London. Deretter tar de toget fra London til Berlin. Gjennom hele turen blir det gode teateropplevelser, utforskning av spennende europeiske storbyer og god tid til å være sammen.

London

London er Europas teaterhovedstad med verdenskjente teater som Shakespeares The Globe og The National Theater. I tillegg finnes det en rekke andre teatre som f.eks Frantic Assembly og Les Enfants Terribles.

London har et enormt utvalg av teater

I tillegg til de store teatrene er det et rikt utbud av musikaler, konserter, opera mindre teaterhus. Så for de som er interessert i scenekunst er London en super destinasjon.

London har også en lang rekke severdigheter og museumer som er verdt et besøk.

For de som liker markeder og second-hand er det verdt å ta et besøk til Camden Market og Portobello Road.

Berlin

Etter London er det Berlin som er  målet studieturen til Teater og scenekunst.

I likhet med London er Berlin en utrolig viktig by for europeisk scenekunst. Schaubühne er teateret der «det skjer» akkurat nå, og der har de ofte forestillinger med engelske undertitler. Andre teater som er verdt å sjekke ut er Volksbühne Berlion (som i mange år var Berlins hotteste teaterscene) og Maxim Gorki-teateret i det tidligere Øst-Berlin. Det går også an å oppleve Berthold Brechts gamle teater Berliner Ensemble som holder til i noen utrolig stilfulle lokaler og viderefører den særegne estetikken til Brecht.

Studieturen kombinerer teaterbesøk med frihet til å oppleve byen

For de som vil oppleve byen er et besøk til Berlinmuren en nødvendighet. Da kan du samtidig få med deg kjente historiske steder som Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie. Det store parkområdet Tiergarten gir deg et lite pusterom fra storbylivet, før du begir deg tilbake til severdigheter som Holocaust-monumentet, noen av byens gatemarkeder eller det gigantiske handlesenteret KaDeWe.