Portrettfotografi

Portrettfotografi

I løpet av skoleåret skal elevene på Klassisk fotografi få fordype seg i portrettfotografi.

Her skal vi jobbe med klassisk lyssetting i studio og bruke fine håndmalte portrettbakgrunner og profesjonelt studioutstyr. I tillegg skal vi fotografere portretter utendørs i dagslys, og jobbe med enkle lyskilder.

Portrettfotografi

Portrettfoto tatt av Andreas Eikeseth Nygjerd.

Arbeidsprosessen med portrettfotografi

Vi skal fokusere på klassisk lyssetting, hvordan skape gode uttrykk, kommunikasjon og posering. Vi gjør oss kjent med verdens fremste portrettfotografer, se inspirerende filmer, og fremfor alt jobbe mye praktisk.

Portrettfotografi

Portrettfotografen Irving Penn er en av fotografene vi studerer og tar oss inspirere av.

Vi skal lære å fremstille portrettfotografier i mørkerommet, ved hjelp av «dodge» og «burn», og mer avanserte teknikker, for å få fremheve ansiktstrekkene hos menneskene vi fotograferer.

Portrettfotografi

Portrettfoto tatt av Andreas Eikeseth Nygjerd.

Norske læremestere

Linjelærer Andreas Eikeseth Nygjerd har jobbet som portrettfotograf i flere år, og er utdannet hos en av de fremste portrettfotografene i Norge, Hans Jørgen Brun. Andreas viser hele sin arbeidsprosess, fra planlegging av opptak, via fotografering og mørkeromsarbeid, til ferdigstilling og montering av print i ramme for levering til kunde.

Portrettfoto

Klassisk fotografi skal besøke Hans Jørgen Brun, som har tatt disse portrettfotografiene.

Vi skal også Hans Jørgen Brun sitt studio og galleri, for å se og høre hvordan han jobber, og hva han tenker omkring portrettfotografering. Der blir det anledning til å studere og stille spørsmål om portretter laget av en virkelig mester, som setter kvalitet fremfor alt, og som etter over 40 år i bransjen fortsetter å utvikle seg som fotograf.