Linjetilbudet på Fana skoleåret 2020-2021

Velkommen til skolestart

Lørdag 22. august ønsker vi deg og 90 andre elever hjertelig velkommen til Fana folkehøgskule. Vi har gledet oss til denne dagen i mange måneder, og nå er det endelig klart for skolestart.

Å starte på folkehøgskole er å ta fatt på en ny fase i livet. Det kommer til å bli akkurat som du har forestilt deg og helt annerledes. Folkehøgskolen er uten fasit, og det blir spennende for oss alle å se hvordan akkurat dette skoleåret blir. Alt vi vet, er at det kommer masse fine folk til skolen og at vi skal ha et år med både fag og moro.

Hvis du har spørsmål rundt skolestarten, så er det bare å ta kontakt med oss

Programmet for første skoledag

På grunn av en stigende smittetrend blant ungdom blir vi nødt til å ha strenge smitteverntiltak første skoledag og et annet program enn det vi tidligere har sendt ut. De største endringene er at hver elev kun ha med seg en person til skolen og at denne personen må reise videre klokken 14.

Kl 10-14 Ankomst, registrering og mulighet til å få seg en matbit i matsalen. Deretter må den som følger eleven til skolen reise videre
Kl 14 Åpning av skoleåret (kun for elevene)
Kl 15.30 Middag (første gruppe)
Kl 16.15 Middag (andre gruppe)
Kl 17 Sosiale aktiviteter i to grupper
Kl 19 Kveldsmat (første gruppe)
Kl 19.45 Kveldsmat (andre gruppe)
Kl 20.30 Sosiale aktiviteter i to grupper

Vi beklager at foreldre og foresatte ikke kan bli med åpningen av skoleåret, men vi må prioritere tryggheten til elevene og gjør derfor alt vi kan for å unngå at vi får smitte inn på skolen.

Tidlig ankomst

De fleste elevene kommer på lørdag, men hvis du må komme dagen før så er ikke det noe problem. Bare gi oss beskjed på forhånd.

Overnatting for andre enn elever

Det er ikke mulig å overnatte på skolen for andre enn skolens elever i forbindelse med første skoledag.

 De siste forberedelsene dine før du reiser

Før du reiser til Bergen bør du

 • bytte fastlege
 • skaffe deg gyldig pass
 • søke om studielån
 • returnere skoleavtalen

Så gjenstår det bare å pakke noen få ting, og du er klar for skoleåret.

Pakkeliste til skoleåret

Du trenger egentlig ikke å ha med deg så veldig mye til folkehøgskolen. Vi har det aller meste på skolen, men noen få ting må du ta med deg.

Du må ha med deg

 • Personlig utstyr og klær
 • Sengetøy (laken dynetrekk og putevar) – du trenger ikke å ta med dyne og pute
 • Håndklær til eget bruk
 • Toalettsaker
 • Sovepose og liggeunderlag – hengekøye får du av oss
 • Dagtursekk
 • Krus/kopp til å ha i matsalen
 • Kurv/balje til skittentøy (denne bør merkes med navn)

Det er lurt å ha med

 • Treningstøy og badetøy
 • Turklær og tursko/joggesko
 • Regntøy og støvler
 • Ulltøy og varme klær
 • Skrivesaker og datamaskin

Skolestart med sterke smitteverntiltak

Etter en rolig sommer, ser vi nå at smittetallene blant ungdom stiger raskt. Derfor blir det en skolestart med strenge smitteverntiltak. Dette påvirker både ankomstdagen og de første ukene på skolen.

en-metersregelen

En trygg første skoledag

Det aller viktigste er at du ikke kommer til skolen hvis du er syk, har symptomer eller mistenker at du er smittet. Bli heller hjemme til du har fått testet deg og er sikker på at du ikke er smittet. For å redusere risikoen for at noen er smittet når de kommer, ber vi også alle som skal begynne på skolen om å begrense sosial aktivitet den siste uken før skolestart.

På første skoledag er dette de to viktigste reglene som vi følger:

 • En-metersregelen overholdes strengt
 • Ved ankomst til skolen skal alle vaske eller sprite hendene. Det vil være håndsprit tilgjengelig flere steder på skolen

Andre smitteverntiltak første skoledag

 • Hver elev får kun ha med seg en person til skolen. Den som følger eleven til skolen får følge eleven opp til skolen, men kan ikke bli med inn på internatet
 • På grunn av en-metersregelen, har vi ikke store nok lokaler til at andre enn elevene kan være med på den offisielle åpningen av skoleåret. Den som følger eleven til skolen får en liten matbit, men det blir ikke noe program på åpningsdagen
 • Unngå kollektivtransport til skolen hvis det er mulig

Smitteverntiltak de første ukene

I oppstarten blir det viktig at alle overholder en-metersregelen og har god håndhygiene. Viruset smitter lett mellom mennesker og disse to reglene er de beste forhåndsreglene hver enkelt av oss kan ta.

Det er sikkert mange som gleder seg til å utforske byen Bergen. Vi oppfordrer alle elever til å holde seg på skolen de første ukene. Du vil få anledning til å reise til Bergen sentrum senere, men de første ukene holder vi oss på skolen. Heldigvis bor vi i et flott område, så vi drar på overnattingstur i hengekøye og finner på andre morsomme ting å finne på i området den første tiden.

De første ukene på skolen kommer vi til å dele elevene inn i to faste grupper. Elevene i disse gruppene bor og spiser måltidene sammen. Når det er fellesundervisning og sosiale aktiviteter så kommer vi også til å bruke den samme gruppen. Det kommer ikke til å være kontakt mellom de to gruppene før vi er sikre på at alle elevene er friske.

Gruppene deles inn etter hvilken linje du går på. Elevene på Psykologi, Billedkunst og Klassisk fotografi blir den ene gruppen. Den andre gruppen blir elevene på Musikk, Spillutvikling og Teater og scenekunst.

Etter fjorten dager kommer vi til å lette på tiltakene, og du får anledning til å være sammen med alle elevene på skolen. Det blir milde smitteverntiltak, som for eksempel økt renhold, gjennom hele skoleåret. Allikevel tror vi at dette blir et skoleår som ikke blir sterkt preget av koronapandemien.

Vi har lagt gode planer som både ivaretar smittevernhensyn og legger opp til at du skal få et flott folkehøgskoleår