– Spilt siden februar, og nå er jeg i Grieghallen

Søndag 25. november var musikklinja på Fana folkehøgskule i Grieghallen og spilte sammen med BIT20.

(Har du trøbbel med å se videoen? Klikk her for å se den på nettsidene til Bergen Student-TV)

På konserten ble «In C» spilt av BIT20 Ensemble sammen med andre deltagerne på Glimt! – Oppleve. Gjennom dagen fikk musikklinja og de andre deltagerne fått et innblikk i en av samtidsmusikkens mange retninger.

Hele ensemblet som spilte konsert i Grieghallen

– Utvikle meg selv som musiker

En student som deltar er musikkstudenten Vetle Vedal fra Fana folkehøgskule. Han spiller bass og ser på dette som en fin erfaring. Han synes også dette er en kjempebra måte å skape engasjement blant folk.

– Jeg synes det er viktig å være med på noe som kan utvikle meg som musiker. Og så er jo det i Grieghallen. Jeg spilte musikk da jeg var liten, men så sluttet jeg i en lang periode. Og nå har jeg spilt siden februar i år, og nå spiller jeg i Grieghallen.

Vetle spiller på konsert i Grieghallen

Vetle og de andre spiller konsert i Grieghallen

Kostymer som setter stemning

Enkelte i ensemblet har tatt med seg klær som passer til anledningen.

– Jeg tok med meg litt yogatøy fra min kone og en t-skjorte sønnen min nekter å gå med, forteller Peter Lautsen, som er er lærer på musikklinja, mens han viser fram sin himmelfargede tie dye.

– Da Terry Riley skrev stykket i 1964 var han nok det man kan kalle en hippie. Så ved å gå med disse klærne er jeg med på å representere en åpen og fri form som foregikk på 60-tallet da stykket ble skrevet. Jeg synes dette setter sammen ensemblet veldig fint, fortsetter Peter

Øvelse til konsert i Grieghallen

Intens prosjektdag for musikklinja

En moderne klassiker

Ideen tips tykket kom til på en busstur i San Fransisco. Den amerikanske komponisten Terry Riley skrev «In C» i 1964, og han lot seg inspirere av John Coltrane og sufisme. Stykket inspirerte band som The Who og The Velvet Underground.

Noen ord som karakteriserer minimalismen er repetisjon, loop og det stillestående. Toner strekkes og gjentas.

Konsert i Grieghallen

Alle instrumenter kunne brukes, også ukulele