Et år hvor du får sett mye teater i Bergen

Fana folkehøgskule ligger i Bergen, og dette nyter teaterlinja på skolen godt av. Byen har et rikt teaterliv med mange profesjonelle scener.

Du kan se mye teater i Bergen

Dette er noen av forestillingene elevene ser i år.

Raskalnikov på Hordaland teater

Bergens tidende skriver om forstillingen: «I den over fire timer lange Raskolnikov, basert på Dostojevskijs «Forbrytelse og straff», er skuespillerne faktisk fysisk på scenen ikke mer enn et minutt eller to. Da bare løper de over scenegulvet med kamera på slep. Som om de faktisk må bevise for publikum at de befinner seg i nærheten av oss på ekte. Resten av forestillingen ser publikum på et stort lerret.»

Les mer om programmet på Hordaland teater

Min venn fascisten på Det vestnorske teateret

Det er sommar. Seks venner er samla for sommarfest på brygga. Livet smiler. Men idyllen slår sprekker når politisk usemje mellom vennene siv til overflata: Er det eigentleg best med offentlege skular? Burde helsevesenet privatiserast? Kva meiner vi eigentleg om overvektige?
Eller fattige?

Festen får ein brå og uventa vending når ein mann i naziuniform plutseleg dukkar opp. Han har med heimebakt kake, ferskpressa eplesaft – og er i det hele tatt ein utruleg hyggeleg fyr…
Kven er denne mannen? Kvifor er han så glad? Og kvifor i alle dagar er han iført naziuniform?

Les mer om programmet på Det vestnorske teateret

Peer Gynt dub på Den nationale scene

Samlet rundt leirbålet, med syngende skuespillere og spillende musikere, med personlighetstester og pølsegrilling, nærmer vi oss fenomenet «Peer Gynt». Vi følger den eventyrlige livsreisen, men også hvordan historien er blitt brukt, og kanskje misbrukt, til å fortelle hvem vi er og bør være. Inspirert av DUB-prinsippet i musikken, mikses kjente spor på nye måter. Slik kan nye sider ved verket tre fram, og stemmer som er blitt overhørt få komme til orde. Ikke minst er Griegs musikk viktig i denne miksen. Og her er mye mer enn den han komponerte til «Peer Gynt».

Les mer om programmet på Den nationale scene

Sørsiden på Den nationale scene

Bergens tidende skrev om forstillingen: «Publikum omkranser den lille scenen fra flere sider. Et svart teppe skjuler noe på scenen og det begynner å blåse i teppet og det høres ut som en storm.

Etterpå åpenbarer nærmest et dystopisk landskap seg der blant annet gråstein skal forestille kaffekopper og en radio. Det gir en følelse av sommer og strand, men mest av alt virker det tørt, grått og forlatt.»

Les mer om programmet på Den nationale scene

Lær teater i Bergen på Fana folkehøgskule

Teater og scenekunst får du lære om teater. Vi trenger folk både med og uten tidligere erfaring fra teater.

teater i Bergen på Fana folkehøgskule

Elevane jobber både med det som skjer på og bak scenen – på Fana er du med på hele produksjonen. I tillegg får du bonusen av å oppleve masse teater i Bergen.

Linja passer for alle som vil lære mer om teater.

Det vi forventer av deg er at

  • Du er villig til å bruke deg selv aktivt i timane
  • Du deltar med åpent sinn i samarbeid og utprøving
  • Du finner mot og nysgjerrighet til å gå inn i det ukjente i deg selv, både mentalt og fysisk