Bærekraftig og kortreist mat på menyen

Kjøkkenet jobber sammen med elever og resten av personalet for å bli bedre på bærekraftig og kortreist mat.

Fana folkehøgskule setter bærekraftig og kortreist mat på menyen dette skoleåret.

Du blir hva du spiser, sies det. Derfor er det viktig at elevene på skolen får god, næringsrik og bærekraftig mat. Dette blir et viktig satsingsområde for Fana folkehøgskule i året som kommer.

Deltakerskole i nasjonalt prosjekt

Sammen med 12 andre folkehøgskoler skal Fana folkehøgskule være med i prosjektet “Bærekraftig og lokal mat på folkehøgskolene”. Dette er et stort prosjekt hvor vi samarbeider med Framtiden i våre hender, Økologisk Norge, Natur og Ungdom med Grønt spatak, Matvalget, Matsentralen og Plateful for å øke egen kompetanse rundt kortreist og bærekraftig mat.

Gjennom prosjektet skal vi bli bedre til å lage bærekraftig mat, bli flinkere til å bruke lokale råvarer og ikke minst jobbe mye sammen med elevene rundt problemstillinger knyttet til mat og miljø.

Dette gleder vi oss skikkelig til, og vi har satt sammen en arbeidsgruppe med både elever og ansatte som skal holde tak i prosjektet.

Årets bærekraftsgruppe består av Benny Konradsen (elev på Analog foto), Mona Grotmol (elev på Billedkunst), Georg Reidarsen (inspektør), Mats Holberg (kjøkkensjef) og Elisabet Dale (lærer)

Vil vi klare å få Debio-merket?

Hjemmebakt økologisk brød er et av tiltakene som kjøkkensjefen Mats Holberg har satt i gang for å få folkehøgskolen sertifisert som økologisk spisested.

For kjøkkenet er det ikke nok å være med på det nasjonale folkehøgskoleprosjektet. De trenger større utfordringer. Derfor har de satt seg som mål å Debio-sertifisert som økologisk serveringssted i løpet av høsten. Hvordan dette arbeidet går skal vi holde deg oppdatert på.

Første forsøk på å bli sertifisert skjer i oktober…

Bærekraft på Fana folkehøgskule

Fana folkehøgskule jobber systematisk med bærekraft og miljø, både i undervisningen og gjennom konkrete tiltak for å bli mer miljøvennlige.

Siden 2019 har vi rapportert på klimagassutslipp, og vi har har klart å kutte utslippene hvert eneste år. I fjor gikk vi ned 23 prosent sammenlignet med året før. Totalt har vi redusert klimagassutslippene våre med 84 prosent siden 2019.

Skolen har forpliktet seg til å følge om folkehøgskolenes bærekraftvedtak og bruker derfor Globalvettreglene aktivt i undervisningen.

Tore Haltli