Sånn er maten på skolen

Vår matfilosofi er å tenke økologisk og lokalt.

Vi tilbyr mat som er bra både for deg og miljøet. Derfor har vi hjemmelaget mat med et solid innslag av økologiske og kortreiste produkter.

Variert meny og koselige måltider

Menyen er variert, slik at alle får noe de liker. Det er en fin blanding av internasjonale retter, vegetarmatmåltider, norsk tradisjonsmat og helt vanlig, god og hjemmelaget mat.

Vi legger vekt på at måltidene skal være blant dagens høydepunkter.

På Fana folkehøgskule serverer vi økologiske, hjemmebakte brød hver dag.

Vi spiser alle måltidene sammen i skolens trivelige matsal. Et godt måltid er en sosial samling rundt appetittvekkende mat.

 
 

Frokost

Vi starter dagen med en god frokost bestående av kornblandinger, brød, variert pålegg, frukt og grønt.

Lunsj

Til lunsj har vi vanligvis en nybakt brød og suppe, varme småretter eller brødmat med variert pålegg.

Middag

Maten lages mest mulig fra bunnen av og er basert gode råvarer. Menyen er tilpasset sesongene og gir deg et variert, sunt og godt kosthold.

Vegetar, veganer og allergier

Du kan velge vegetarisk mat på middagene selv om du ikke er vegetarianer. Kanskje du har lyst til å spise mindre kjøtt, men ikke bli helt vegetarianer, eller kanskje vegetarmaten bare frister mer i dag. Null stress – du spiser det du vil.

Veganere og elever med allergier eller matintoleranse får mat tilpasset sine dietter mot et lite tillegg i skolepengene.

20210512-L1001189.jpg
 
20210510-L1001051.jpg

Bærekraftige måltider

Vi tar vare på miljøet gjennom det vi spiser. På Fana folkehøgskole lager vi bærekraftige måltider. Det betyr:

1) Maten lages fra bunnen av

2) Mye grønnsaker, belgvekster og korn

3) Vi tenker sesong når vi lager menyen

4) Vi tar bevisste valg rundt fisk og kjøtt

5) Tiltak for å redusere matsvinnet

6) Mye økologisk mat