Sånn er maten på skolen
Vår matfilosofi er å tenke økologisk og lokalt.
Vi tilbyr mat som er bra både for deg og miljøet. Derfor har vi hjemmelaget mat med et solid innslag av økologiske og kortreiste produkter.
Variert meny og koselige måltider
Menyen er variert, slik at alle får noe de liker. Det er en fin blanding av internasjonale retter, vegetarmatmåltider, norsk tradisjonsmat og helt vanlig, god og hjemmelaget mat.
Vi legger vekt på at måltidene skal være blant dagens høydepunkter.
Vi spiser alle måltidene sammen i skolens trivelige matsal. Et godt måltid er en sosial samling rundt appetittvekkende mat.
Frokost
Vi starter dagen med en god frokost bestående av kornblandinger, brød, variert pålegg, frukt og grønt.
Lunsj
Til lunsj har vi vanligvis en nybakt brød og suppe, varme småretter eller brødmat med variert pålegg.
Middag
Maten lages mest mulig fra bunnen av og er basert gode råvarer. Menyen er tilpasset sesongene og gir deg et variert, sunt og godt kosthold.
Vegetar, veganer og allergier
Vi serverer i utgangspunktet ganske mye vegetarmat på Fana. Hvis du ønsker et fullstendig vegetarisk kosthold, så gir du oss bare beskjed. Hos oss koster det ikke noe ekstra å velge vegetarisk.
Veganere og elever med allergier eller matintoleranse får mat tilpasset sine dietter mot et tillegg i skolepengene.