Livet på Fana folkehøgskule
Hvert år har vi noen stipendiater på skolen. Det er elever som går sitt andre år på folkehøgskolen, og som dermed er ekspertelever på folkehøgskole. Dette er stipendiatenes svar på tre vanlige spørsmål rundt livet på Fana.
1) Hvordan er det å flytte inn med en haug fremmede mennesker?
For mange blir bosituasjonen helt ny, i og med at man plutselig får en rekke mennesker å forholde seg til. Her på skolen har vi tre internatbygninger, Øst, Vest og Nord, med korridorer bestående av enkelt- og dobbeltrom. Vi deler bad, toalett, vaskemaskiner og har selv etter tur ansvar for renhold i korridoren.
2) Kommer jeg til å få meg venner i løpet av året?
Første skoledag kan være skummel. Husk at alle er i samme båt, de fleste tenker nok det samme som deg. Her møter man mange elever med ulike interesser så sjansen er høy for å møte noen du kan finne tonen med. Det å skaffe venner er ikke nødvendigvis gjort på en dag. Du har tid til å møte folk hele året, og for noen kan dette ta lenger tid. Prøv å ikke la deg stresse over at det dannes gjenger.
3) Hva skjer etter skoletid?
På folkehøgskole trenger man ikke å være redd for å kjede seg. Det arrangeres daglig aktiviteter av læreren som har kveldsvakt (kalt tilsyn). Aktivitetene varierer fra dag til dag og kan være alt fra quiz og lydbok, til rumpeldunk og karaoke. I tillegg til tilsynsaktiviteter kan elevene fritt organisere aktiviteter etter skoletid.
I år har det bl.a. vært dannet en joggegruppe, søppelplukkegruppe på søndager, og diverse film- og tv-serie-fremvisning. Skulle ikke dette være nok finner man som regel alltid noen å snakke med i peisestua.
Håper dette ga et lite innblikk i folkehøgskolelivet og ga svar på noen spørsmål dere hadde om livet på Fana.
Med kjærlig hilsen
Andreårs-stipendiatene 2020/2021
PS
På skolens Facebook-side og Instagram kan du se flere bilder av det som skjer på skolen